Korte keten

Wanneer boeren rechtstreeks aan consumenten verkopen noemen we dat “korte keten”.
De klassieke keten betekent: de boer verkoopt aan de veiling, de veiling aan de groothandel, de groothandel aan de winkel, de winkel aan de consument.
In dit proces is het vooral de distributie die wat verdient aan de producten terwijl de boer achterblijft met hopelijk net genoeg om zijn kosten te betalen.

Dat is niet de meest sociale manier van werken en bovendien bepaalt de supermarkt vaak hoeveel de boer mag verdienen en de kwaliteit die hij mag leveren, wat ook niet de meest eerlijke manier is.


De boeren verkopen zelf of Puur Smaak doet het voor hen

Omdat het voor de meeste boeren niet evident is om rechtstreeks verkoop te organiseren, helpt Puur Smaak hen. Ofwel kunnen ze zelf op onze overdekte markt en in de webwinkel hun producten verkopen, ofwel, als ze geen tijd hebben, doen wij dat voor hen.

We dwingen hen niet tot compromissen sluiten op kwaliteit, integendeel, en als ze niet zelf op de versmarkt willen staan dan zorgen wij ervoor dat ze een mooie prijs voor hun producten krijgen.


Groenten met de seizoenen mee

De betere restaurants weten het al langer, seizoenproducten zijn de lekkerste. Geweekt in volle grond, gerijpt door de natuur en vol van smaak zoals het bedoeld was. Als consument zijn we vaak die relatie met de seizoenen kwijt en weten we soms niet meer wat nu juist wanneer wordt geoogst.

Het aanbod van Puur Smaak is grotendeels seizoensgebonden. Dat wil zeggen dat het aanbod varieert en dat bijvoorbeeld sla en tomaten in februari moeilijk te verkrijgen zijn.
We zullen af en toe vreemdgaan en ook al eens recht van bij de boer in Italië of Spanje (bio)groenten kopen om ook in de winter en in het voorjaar een mooi aanbod te hebben.
We informeren u daarom over de herkomst van onze producten zodat u weet wat u koopt. We willen er steeds voor zorgen dat u een mooi menu kan samenstellen voor u en uw gezin.