Waarom vacuüm verpakken en invriezen? – 09.01.2018

verse, vacuüm verpakte gerechten

Vacuüm om bederf tegen te gaan

Uw eten bederft snel? Dat wordt voornamelijk veroorzaakt door schimmels en bacterieën die zuurstof gebruiken om zich te vermenigvuldigen. Vacuüm verpakken lost dit probleem op door de zuurstof weg te houden van het eten. Hierdoor bederft het minder snel en moeten we dus ook minder eten weggooien. De lucht wordt verwijderd rondom de voeding. Hierdoor wordt de hoeveelheid zuurstof vrijwel nul. Uw eten is dus veel langer houdbaar en blijft ook lekker vers. Er zijn geen conserveringsmiddelen of andere E-nummers nodig om dit te bereiken dus is vacuüm verpakken ook veel gezonder!

Vacuüm bewaren en invriezen

Vacuüm verpakte producten kan u langer bewaren, maar zodra de verpakking open gemaakt wordt, gelden de gewone regels natuurlijk weer. Er komt dan immers opnieuw lucht aan uw eten. Indien u uw eten dus nog langer wil bewaren dan kan u dit best invriezen. Dankzij de vacuümtechniek ontstaan er geen vriesplekken of ijskristallen zodat u nagenoeg geen kwaliteitsverlies heeft. Uw eten bewaart langer zonder dat het uitdroogt of taai wordt. Vlees en vis kunnen zo bijvoorbeeld wel een jaar of langer bewaard worden in de diepvries.

In onze webshop kiezen we voor vlees en vis dus meestal deze verpakkingswijze. Ontdek ook snel onze verse, vacuüm verpakte bereidingen zoals vol-au-vent, stoofvlees, spaghettisaus, puree, verse appelmoes, etc. Ideaal om mee te nemen op uw volgende weekend of skivakantie met vrienden. Snel en vers!

Wilt u graag een bestelling plaatsen of wenst u meer informatie? Mail dan naar bart@puursmaak.be.