Waarom vacuüm verpakken en invriezen? – 09.01.2018

verse, vacuüm verpakte gerechten

Vacuüm om bederf tegen te gaan

Uw eten bederft snel? Dat wordt voornamelijk veroorzaakt door schimmels en bacterieën die zuurstof gebruiken om zich te vermenigvuldigen. Vacuüm verpakken lost dit probleem op door de zuurstof weg te houden van het eten. Hierdoor bederft het minder snel en moeten we dus ook minder eten weggooien. De lucht wordt verwijderd rondom de voeding. Hierdoor wordt de hoeveelheid zuurstof vrijwel nul. Uw eten is dus veel langer houdbaar en blijft ook lekker vers. Er zijn geen conserveringsmiddelen of andere E-nummers nodig om dit te bereiken dus is vacuüm verpakken ook veel gezonder!

Vacuüm bewaren en invriezen

Vacuüm verpakte producten kan u langer bewaren, maar zodra de verpakking open gemaakt wordt, gelden de gewone regels natuurlijk weer. Er komt dan immers opnieuw lucht aan uw eten. Indien u uw eten dus nog langer wil bewaren dan kan u dit best invriezen. Dankzij de vacuümtechniek ontstaan er geen vriesplekken of ijskristallen zodat u nagenoeg geen kwaliteitsverlies heeft. Uw eten bewaart langer zonder dat het uitdroogt of taai wordt. Vlees en vis kunnen zo bijvoorbeeld wel een jaar of langer bewaard worden in de diepvries.

In onze webshop kiezen we voor vlees en vis dus meestal deze verpakkingswijze. Ontdek ook snel onze verse, vacuüm verpakte bereidingen zoals vol-au-vent, stoofvlees, spaghettisaus, puree, verse appelmoes, etc. Ideaal om mee te nemen op uw volgende weekend of skivakantie met vrienden. Snel en vers!

Wilt u graag een bestelling plaatsen of wenst u meer informatie? Mail dan naar bart@puursmaak.be.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Webshop

    Nooit meer rondrijden en aanschuiven voor uw weekendboodschappen. De Puur Smaak-webshop heeft een uitgebreid gamma aan vis, vlees, groenten, zuivel, brood en zoveel andere heerlijke producten. Allemaal verse topkwaliteit, recht van bij de bron.
    Hoe het werkt? U bestelt voor dinsdag 21u alles wat u nodig heeft en uw bestelling staat vrijdagmiddag (14u-20u) of zaterdagmorgen (9u-16u) klaar. Bent u toch iets vergeten, dan kan u terecht op onze versmarkt die dan ook open is.

    Naar de webshop

  • De overdekte versmarkt

    Kijkt u eerst graag even rond voordat u beslist wat u koopt? Kom dan de sfeer en geuren van onze versmarkt opsnuiven op vrijdagnamiddag (14u-20u), zaterdagvoormiddag (9u-16u) en maandag (14u-19u).
    Het gamma dat u hier voorgeschoteld krijgt, is iets beperkter dan dat in de webshop. En zoals dat gaat op een markt betekent op ook echt dat het op is. Maar aan leuke ontdekkingen geen gebrek op onze versmarkt. We hebben elke week andere kazen, groenten, vlees, vis, brood en ook de vaste producten zoals wijn, thee, bieren, honing, etc. We stellen de ruimte ook open voor lokale initiatieven zodat ook andere mensen op de markt zullen staan.

    Meer over de versmarkt

  • Puur Smaak Cafe

    Een koffietje terwijl u winkelt, een ontbijtje, een tas soep, een klein gerechtje? Of is het al tijd voor een aperitief of streekbiertje met de vrienden die u net bent tegengekomen? Dat kan!
    Ons Puur Smaak Café bestaat uit een eettoog en drie grote tafels waar u kan plaatsnemen terwijl wij voor u iets klaarmaken met de ingrediënten van de versmarkt. Het Café is elke zaterdag open voor ontbijt(full option op reservatie) en lunch en sinds kort kan u ook op maandag bij ons terecht voor een hapje, een drankje en een verse lunch.
    Op vrijdag hebben we twee zaken voor u in petto, een lunch (vanaf 12u) en onze table d’amis (vanaf 18u). Aan onze table d’amis bieden we u en uw vrienden een gerecht aan een vast bedrag aan. We hebben hiervoor telkens 30 plaatsen beschikbaar. De perfecte start van het weekend!

    Meer over Puur Smaak Cafe

  • Gimber, een pittig aperitief zonder alcohol

    Kent u die? De ‘ik wil geen alcohol drinken, maar er is geen lekkere variant’-situaties? Daar biedt Gimber een antwoord op. Het heerlijke concentraat wordt gemaakt met de beste Peruviaanse, biologische gember, citroen voor een verfrissende smaak en kruiden.

    Meer
  • Deze week op het menu van de table d'amis

    Reserveer uw plaatsje hier
  • Enkele wijntips van het huis die u zeker moet geproefd hebben: Vantorosso & Casar de Vide

    De wijngaarden van gepassioneerd wijnmaker Vanni Pasquali bevinden zich in de koele vallei van Fumane op natuurlijke terrassen op 300 tot 400 meter hoogte met een fantastisch panoramisch zicht.

    Meer