Pasta Di Mauro, puur Italiaans vakmanschap

Een tafel met een hagelwit kleed, de geur van versgemaaid gras, een stralende zon en heerlijke gerechten. Ziet u het voor u? Inderdaad, daar hoort verse, zomerse pastasalade bij.

Sinds een paar weken hebben we een samenwerking met Di Mauro, ambachtelijke Italiaanse pastamakers uit de regio Marche. Vanuit de betoverende heuvels van Fermano smeedt de “Pastaio”, de pastamaker, een sterke band tussen het prachtige land en uw tafel. En dat doet hij met pure passie.

De bereiding van Di Mauro-pasta is een echt ambacht dat van generatie op generatie is overgedragen. De ervaring van hun meester-pastaio combineert nauwgezet de oude traditie met innovatieve moderne technieken waardoor hun productie uniek is in het pastapanorama. 

Na een zorgvuldige selectie van het beste griesmeel van harde tarwe (eerste extractie) en kakelverse eieren – het kippenvoer bestaat uit verse groenten op de grond – start het productieproces. De langzame werking van het deeg en de extrusie bij lage temperatuur wordt gevolgd door de bepaling van de dikte van het vel en het snijden.

Het deeg wordt handmatig op de vellen voedselpapier uitgespreid en op de frames geplaatst om te drogen.

Het drogen van de pasta is het onderdeel waarmee alle kwaliteit van de eerste werkfasen behouden kan worden. Daarom wordt het langzaam en bij lage temperaturen uitgevoerd gedurende 24 à 35 uur. De pastamakers van Di Maura zijn er fier op dat ze met aandacht voor detail een knapperige, makkelijk eetbare en vooral verteerbare pasta kunnen aanbieden.

En wij zijn trots dat wij dit Italiaanse culinaire vakmanschap tot in uw keuken kunnen brengen.