Pasta Di Mauro, puur Italiaans vakmanschap

Een tafel met een hagelwit kleed, de geur van versgemaaid gras, een stralende zon en heerlijke gerechten. Ziet u het voor u? Inderdaad, daar hoort verse, zomerse pastasalade bij.

Sinds een paar weken hebben we een samenwerking met Di Mauro, ambachtelijke Italiaanse pastamakers uit de regio Marche. Vanuit de betoverende heuvels van Fermano smeedt de “Pastaio”, de pastamaker, een sterke band tussen het prachtige land en uw tafel. En dat doet hij met pure passie.

De bereiding van Di Mauro-pasta is een echt ambacht dat van generatie op generatie is overgedragen. De ervaring van hun meester-pastaio combineert nauwgezet de oude traditie met innovatieve moderne technieken waardoor hun productie uniek is in het pastapanorama. 

Na een zorgvuldige selectie van het beste griesmeel van harde tarwe (eerste extractie) en kakelverse eieren – het kippenvoer bestaat uit verse groenten op de grond – start het productieproces. De langzame werking van het deeg en de extrusie bij lage temperatuur wordt gevolgd door de bepaling van de dikte van het vel en het snijden.

Het deeg wordt handmatig op de vellen voedselpapier uitgespreid en op de frames geplaatst om te drogen.

Het drogen van de pasta is het onderdeel waarmee alle kwaliteit van de eerste werkfasen behouden kan worden. Daarom wordt het langzaam en bij lage temperaturen uitgevoerd gedurende 24 à 35 uur. De pastamakers van Di Maura zijn er fier op dat ze met aandacht voor detail een knapperige, makkelijk eetbare en vooral verteerbare pasta kunnen aanbieden.

En wij zijn trots dat wij dit Italiaanse culinaire vakmanschap tot in uw keuken kunnen brengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 • Webshop

  Nooit meer rondrijden en aanschuiven voor uw weekendboodschappen. De Puur Smaak-webshop heeft een uitgebreid gamma aan vis, vlees, groenten, zuivel, brood en zoveel andere heerlijke producten. Allemaal verse topkwaliteit, recht van bij de bron.
  Hoe het werkt? U bestelt voor dinsdag 21u alles wat u nodig heeft en uw bestelling staat vrijdagmiddag (14u-20u) of zaterdagmorgen (9u-16u) klaar. Bent u toch iets vergeten, dan kan u terecht op onze versmarkt die dan ook open is.

  Naar de webshop

 • De overdekte versmarkt

  Kijkt u eerst graag even rond voordat u beslist wat u koopt? Kom dan de sfeer en geuren van onze versmarkt opsnuiven op vrijdagnamiddag (14u-20u), zaterdagvoormiddag (9u-16u) en maandag (14u-19u).
  Het gamma dat u hier voorgeschoteld krijgt, is iets beperkter dan dat in de webshop. En zoals dat gaat op een markt betekent op ook echt dat het op is. Maar aan leuke ontdekkingen geen gebrek op onze versmarkt. We hebben elke week andere kazen, groenten, vlees, vis, brood en ook de vaste producten zoals wijn, thee, bieren, honing, etc. We stellen de ruimte ook open voor lokale initiatieven zodat ook andere mensen op de markt zullen staan.

  Meer over de versmarkt

 • Puur Smaak Cafe

  Een koffietje terwijl u winkelt, een ontbijtje, een tas soep, een klein gerechtje? Of is het al tijd voor een aperitief of streekbiertje met de vrienden die u net bent tegengekomen? Dat kan!
  Ons Puur Smaak Café bestaat uit een eettoog en drie grote tafels waar u kan plaatsnemen terwijl wij voor u iets klaarmaken met de ingrediënten van de versmarkt. Het Café is elke zaterdag open voor ontbijt(full option op reservatie) en lunch en sinds kort kan u ook op maandag bij ons terecht voor een hapje, een drankje en een verse lunch.
  Op vrijdag hebben we twee zaken voor u in petto, een lunch (vanaf 12u) en onze table d’amis (vanaf 18u). Aan onze table d’amis bieden we u en uw vrienden een gerecht aan een vast bedrag aan. We hebben hiervoor telkens 30 plaatsen beschikbaar. De perfecte start van het weekend!

  Meer over Puur Smaak Cafe

 • Gimber, een pittig aperitief zonder alcohol

  Kent u die? De ‘ik wil geen alcohol drinken, maar er is geen lekkere variant’-situaties? Daar biedt Gimber een antwoord op. Het heerlijke concentraat wordt gemaakt met de beste Peruviaanse, biologische gember, citroen voor een verfrissende smaak en kruiden.

  Meer
 • Deze week op het menu van de table d'amis

  Reserveer uw plaatsje hier
 • Enkele wijntips van het huis die u zeker moet geproefd hebben: Vantorosso & Casar de Vide

  De wijngaarden van gepassioneerd wijnmaker Vanni Pasquali bevinden zich in de koele vallei van Fumane op natuurlijke terrassen op 300 tot 400 meter hoogte met een fantastisch panoramisch zicht.

  Meer