Kruger Family Wines: Zuid-Afrikaanse wijnen met een Vlaams tintje

Johan Kruger is een zeer bevlogen en kundige Zuid-Afrikaanse wijnmaker. In 2005 won hij de prijs van Young South African Winemaker of the Year en ontving hij vijf sterren in de toonaangevende Platter-wijngids.

In Stellenbosch maakte hij furore op het wijngoed van zijn vader, Sterhuis, maar door de nodige onenigheid besloot Johan op zichzelf te beginnen. Hij was al langere tijd erg onder de indruk van de opkomende ‘cool climate’-regio’s van de Westkaap en kende hier veel vrienden die hem wilden helpen. In die periode leerde hij – tijdens haar wijnstudiereis – de Vlaamse wijnliefhebster Sofie kennen.

Ondertussen runt het wijnminnende koppel het wijnhuis Kruger Family Wines. Johan spoort in de koele klimaatzones wijngaarden van zeer hoge kwaliteit op. Indien nodig vraagt hij de boeren om er volgens zijn filosofie het land te bewerken. En vervolgens koopt hij van hen de druiven. Bij de wijnen van Johan draait het altijd om souplesse, elegantie en balans.

Bij zijn wijngaardselectie houdt Johan rekening met 3 factoren:

 • De wijngaard moet in een koele klimaatzone
 • De bodem moet graniet
 • Hij gebruikt alleen kwalitatieve en oude wijnstokken.

In de wijnafdeling van Puur Smaak vindt u deze Kruger-wijnen:

 • Sans Chêne Chardonnay 2018 (Sur lie): € 10,66
 • Klipkop Chardonnay: € 17,21
 • Old Vines Cinsault: € 14,65
 • Pearly Gates Pinot Noir: € 16,74

De rode wijnen kunnen ook lichtgekoeld worden geschonken. Ideaal voor tijdens de lente en de zomer dus!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 • Webshop

  Nooit meer rondrijden en aanschuiven voor uw weekendboodschappen. De Puur Smaak-webshop heeft een uitgebreid gamma aan vis, vlees, groenten, zuivel, brood en zoveel andere heerlijke producten. Allemaal verse topkwaliteit, recht van bij de bron.
  Hoe het werkt? U bestelt voor dinsdag 21u alles wat u nodig heeft en uw bestelling staat vrijdagmiddag (14u-20u) of zaterdagmorgen (9u-16u) klaar. Bent u toch iets vergeten, dan kan u terecht op onze versmarkt die dan ook open is.

  Naar de webshop

 • De overdekte versmarkt

  Kijkt u eerst graag even rond voordat u beslist wat u koopt? Kom dan de sfeer en geuren van onze versmarkt opsnuiven op vrijdagnamiddag (14u-20u), zaterdagvoormiddag (9u-16u) en maandag (14u-19u).
  Het gamma dat u hier voorgeschoteld krijgt, is iets beperkter dan dat in de webshop. En zoals dat gaat op een markt betekent op ook echt dat het op is. Maar aan leuke ontdekkingen geen gebrek op onze versmarkt. We hebben elke week andere kazen, groenten, vlees, vis, brood en ook de vaste producten zoals wijn, thee, bieren, honing, etc. We stellen de ruimte ook open voor lokale initiatieven zodat ook andere mensen op de markt zullen staan.

  Meer over de versmarkt

 • Puur Smaak Cafe

  Een koffietje terwijl u winkelt, een ontbijtje, een tas soep, een klein gerechtje? Of is het al tijd voor een aperitief of streekbiertje met de vrienden die u net bent tegengekomen? Dat kan!
  Ons Puur Smaak Café bestaat uit een eettoog en drie grote tafels waar u kan plaatsnemen terwijl wij voor u iets klaarmaken met de ingrediënten van de versmarkt. Het Café is elke zaterdag open voor ontbijt(full option op reservatie) en lunch en sinds kort kan u ook op maandag bij ons terecht voor een hapje, een drankje en een verse lunch.
  Op vrijdag hebben we twee zaken voor u in petto, een lunch (vanaf 12u) en onze table d’amis (vanaf 18u). Aan onze table d’amis bieden we u en uw vrienden een gerecht aan een vast bedrag aan. We hebben hiervoor telkens 30 plaatsen beschikbaar. De perfecte start van het weekend!

  Meer over Puur Smaak Cafe

 • Gimber, een pittig aperitief zonder alcohol

  Kent u die? De ‘ik wil geen alcohol drinken, maar er is geen lekkere variant’-situaties? Daar biedt Gimber een antwoord op. Het heerlijke concentraat wordt gemaakt met de beste Peruviaanse, biologische gember, citroen voor een verfrissende smaak en kruiden.

  Meer
 • Deze week op het menu van de table d'amis

  Reserveer uw plaatsje hier
 • Enkele wijntips van het huis die u zeker moet geproefd hebben: Vantorosso & Casar de Vide

  De wijngaarden van gepassioneerd wijnmaker Vanni Pasquali bevinden zich in de koele vallei van Fumane op natuurlijke terrassen op 300 tot 400 meter hoogte met een fantastisch panoramisch zicht.

  Meer