Groot nieuws: Puur Smaak investeert in gloednieuwe winkel

Bij Puur Smaak kijken we graag met een open en positieve blik naar de toekomst. Na vijf jaar zijn we aan vernieuwing toe, zo vinden wij. Hoe maken we jullie winkelervaring beter, duurzamer en interessanter? Met die vraag gingen we de vakantie in. Wat er uit kwam? Een straf plan met grote verbouwingswerken, een bijzondere samenwerking en een aanbod waar je van te kijken zult staan.

Met de uitvoering van dat plan starten we al heel snel. In deze nieuwsbrief loodsen we je doorheen de timing en schetsen we in grote lijnen wat je vanaf 21 oktober mag verwachten. Dat is de dag van de grote heropening, dus zet die zeker al in je agenda.

 

Drie sterke pijlers onder één dak

Toen Bart een tijdje geleden Geert Marivoet tegen het lijf liep, bleek dat een bijzondere ontmoeting. Deze lokale ondernemer zocht namelijk een pand voor RYMBU, zijn outdoor-living-concept waar je alles vindt om het buiten gezellig te maken: BBQ’s, vuurschalen, tuinhaarden, terrasverwarmers…

Als Puur Smaak-fan kun je je wel inbeelden dat we getriggerd waren. Wat een complimentariteit met ons wijnaanbod en ons assortiment aan producten recht van bij de boer!

Plannen werden gesmeed en alles kwam in een stroomversnelling en nu kunnen we eindelijk meer vertellen over het nieuwe concept in de Gumafabriek..

Het nieuwe concept zal bestaan uit 3 sterke bedrijven onder 1 dak. Drie onafhankelijke bedrijven die jouw wekelijkse shopping naar een hoger niveau zullen tillen:

 1. Wine Trading Factory
  Onze wijnshop zal de komende jaren regelmatig een nieuwe wind in haar gamma laten blazen. Teun, jullie vertrouwde sommelier, neemt je mee op pad langs verrassende aanwinsten en verfrissende uitbreidingen.
 2. Puur Smaak 2.0
  Puur Smaak doet de naam ‘versmarkt’ meer dan ooit alle eer aan. We breiden ons vleesaanbod drastisch uit. Denk huisgemaakte burgers, schnitzels, eigen dry-aged vlees, slaatjes uit eigen keuken, etc. Het assortiment verse groenten en fruit ligt vanaf 21 oktober in een doorloopfrigo. Dat betekent dat de groenten en fruit bij levering rechtstreeks in de koeling gaan en daar ook blijven. Zo bewaren ze pakken beter en besparen we aanzienlijk op energiekosten.
  Gerechten uit eigen keuken vinden ook hun weg naar de diepvries. Ook dat aanbod wordt, samen met de diepvries, aanzienlijk ruimer.
  Onze andere, vertrouwde producten zijn uiteraard ook weer van de partij.
 3. RYMBU
  Met deze outdoor-belevingswinkel krijgen we er een leuke buur bij. Muren zullen wijken en zelfs een stukje terras toveren zij om tot een heuse toonzaal van bijna 400 m2 met BBQ’s en tuinaccessoires. Zij zullen er ook workshops en verkwikkende thema-avonden organiseren.

 

Grote verbouwingen: de winkel sluit 5 weken

Je merkt het al, dit zijn grootse plannen. De integratie van het nieuwe winkelconcept gaat gepaard met grote verbouwingswerken en daarom sluiten we vijf weken onze deuren.
Concreet betekent dat dat we dit weekend enkel nog op vrijdag 9 en zaterdag 10 september open zullen zijn. Op maandag 12 september zijn we gesloten.

17 september: stockverkoop
Op 17 september houden we een stockverkoop. Dan scoor je heerlijke producten aan kleine prijzen. Daarna gaan de deuren echt dicht voor verbouwingen aan de winkel én de website.

21 oktober 2022: de grote heropening
Zet vrijdag 21 oktober met stip in je agenda. Tijdens de grote heropening kun je komen proeven van ons vernieuwd Puur Smaak en Wine Trading Factory winkelconcept.
Ook RYMBU zal op dat moment al een tipje van de sluier oplichten.

Elke week een update
Da’s een hele boterham hè. Maar geen nood. Wij snijden hem elke week in behapbare stukjes. We nemen je mee achter de schermen en zetten elke week een verandering in de kijker zodat je haarfijn weet wat je op 21 oktober mag verwachten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 • Webshop

  Nooit meer rondrijden en aanschuiven voor uw weekendboodschappen. De Puur Smaak-webshop heeft een uitgebreid gamma aan vis, vlees, groenten, zuivel, brood en zoveel andere heerlijke producten. Allemaal verse topkwaliteit, recht van bij de bron.
  Hoe het werkt? U bestelt voor dinsdag 21u alles wat u nodig heeft en uw bestelling staat vrijdagmiddag (14u-20u) of zaterdagmorgen (9u-16u) klaar. Bent u toch iets vergeten, dan kan u terecht op onze versmarkt die dan ook open is.

  Naar de webshop

 • De overdekte versmarkt

  Kijkt u eerst graag even rond voordat u beslist wat u koopt? Kom dan de sfeer en geuren van onze versmarkt opsnuiven op vrijdagnamiddag (14u-20u), zaterdagvoormiddag (9u-16u) en maandag (14u-19u).
  Het gamma dat u hier voorgeschoteld krijgt, is iets beperkter dan dat in de webshop. En zoals dat gaat op een markt betekent op ook echt dat het op is. Maar aan leuke ontdekkingen geen gebrek op onze versmarkt. We hebben elke week andere kazen, groenten, vlees, vis, brood en ook de vaste producten zoals wijn, thee, bieren, honing, etc. We stellen de ruimte ook open voor lokale initiatieven zodat ook andere mensen op de markt zullen staan.

  Meer over de versmarkt

 • Puur Smaak Cafe

  Een koffietje terwijl u winkelt, een ontbijtje, een tas soep, een klein gerechtje? Of is het al tijd voor een aperitief of streekbiertje met de vrienden die u net bent tegengekomen? Dat kan!
  Ons Puur Smaak Café bestaat uit een eettoog en drie grote tafels waar u kan plaatsnemen terwijl wij voor u iets klaarmaken met de ingrediënten van de versmarkt. Het Café is elke zaterdag open voor ontbijt(full option op reservatie) en lunch en sinds kort kan u ook op maandag bij ons terecht voor een hapje, een drankje en een verse lunch.
  Op vrijdag hebben we twee zaken voor u in petto, een lunch (vanaf 12u) en onze table d’amis (vanaf 18u). Aan onze table d’amis bieden we u en uw vrienden een gerecht aan een vast bedrag aan. We hebben hiervoor telkens 30 plaatsen beschikbaar. De perfecte start van het weekend!

  Meer over Puur Smaak Cafe

 • Groot nieuws: Puur Smaak investeert in gloednieuwe winkel

  Bij Puur Smaak kijken we graag met een open en positieve blik naar de toekomst. Na vijf jaar zijn we aan vernieuwing toe, zo vinden wij. Hoe maken we jullie winkelervaring beter, duurzamer en interessanter? Met die vraag gingen we de vakantie in. Wat er uit kwam? Een straf plan met grote verbouwingswerken, een bijzondere samenwerking en een aanbod waar je van te kijken zult staan.

  Met de uitvoering van dat plan starten we al heel snel. In deze nieuwsbrief loodsen we je doorheen de timing en schetsen we in grote lijnen wat je vanaf 21 oktober mag verwachten. Dat is de dag van de grote heropening, dus zet die zeker al in je agenda.

  Meer
 • Deze week op het menu van de table d'amis

  Reserveer uw plaatsje hier
 • Gimber, een pittig aperitief zonder alcohol

  Kent u die? De ‘ik wil geen alcohol drinken, maar er is geen lekkere variant’-situaties? Daar biedt Gimber een antwoord op. Het heerlijke concentraat wordt gemaakt met de beste Peruviaanse, biologische gember, citroen voor een verfrissende smaak en kruiden.

  Meer

We investeren in een nieuwe winkelbeleving
en zijn daarom aan het verbouwen!

Op 21 oktober gaan we terug open als
PUUR SMAAK 2.0

MEER INFORMATIE