Broodbroeders: ambachtelijk brood uit Mechelen

Johan en Steven - de bezielers van BroodbroedersWe krijgen wel eens vaker de vraag waaraan het brood van de Broodbroeders zijn heerlijke smaak te danken heeft. Daar zorgen Johan en Steven, de bezielers van Broodbroeders, voor.

Hun broden worden ambachtelijk gemaakt en zijn het resultaat van jaren experimenteren met Mechelse desem. Wat hun brood betreft, draaien ze mee met de seizoenen en gaan ze het niet te ver zoeken. Ze zijn wel kieskeurig als het op hun meel aankomt. Dat halen ze bij een molenaar uit Sint-Joris-Weert die liever traag dan veel maalt uit respect voor het graan van de beste boeren uit zijn streek. Broodbroeders maken er een erezaak van om de afstand tussen de ploeg van de boer en uw mes zo kort mogelijk te houden en dat past ook helemaal binnen de Puur Smaak-filosofie.

Het zuurdesembrood kan je enkele dagen bewaren of kan ook perfect ingevroren worden. Je koopt het ongesneden, maar er staat ook een broodsnijmachine in de winkel indien je je brood liever gesneden hebt. We verkopen ook het meel voor wie liever zelf bakt.

Op vrijdag heeft u de grootste keuze dus snel zijn is de boodschap.

Smakelijk!